Business Cases

Kanaal24.TV biedt organisaties zeer uiteenlopende kansen en mogelijkheden. Hieronder treft u een aantal business cases aan die enkele succesvolle praktijksituaties tonen.

Duurzaam24

Duurzaam24 is platform van organisaties en individuen die affiniteit hebben met het thema duurzaam ondernemen. De livestream toont een reeks filmpjes waarin het belang van duurzaam ondernemen wordt onderstreept. Rechts in de marge is te zien dat er een programmering zit achter de livestream. Deze programmering is zelf in te stellen door de beheerder van de themapagina. Zo kun je dus voor langere tijd de programmering plannen, zodat je er ook geen omkijken meer naar hebt.

Zoals op de pagina te zien is biedt ook dit digitale themakanaal de mogelijkheid om Twitteraccounts en RSS-feeds te koppelen, zodat potentiële geïnteresseerden ook direct op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws op het gebied van Duurzaam ondernemen.

Duurzaam24.tv is live en on-demand beschikbaar op internet en digitale televisie. Daarnaast is duurzaam24 beschikbaar op het smart tv platform van Samsung en zijn er diverse apps beschikbaar voor IOS en Android telefoons. Bijzonder is dat duurzaam24 beschikt over de stemmodule van kanaal24.

Ga naar Duurzaam24.TV

BodDushi.TV

BodDushi.tv is een digitaal themakanaal voor de Antiliaanse gemeenschap. Dagelijk verse content is live en on-demand te bekijken via het internet en smart tv apps. Tevens beschikt BoDushi over een betaalschil waarbij de kijkers direct kunnen afrekenen om het kanaal te kunnen bekijken.

Tevens is BoDushi.tv beschikbaar voor digitale televisieproviders.

3DOpen.TV

3Dopen.tv is een digitaal themakanaal waarop het mogelijk is om 3D content te verspreiden. Dit is het eerste Web TV-kanaal waarop 3D content te zien is. Het idee achter het kanaal is een platform te creëren waarop makers, distributeurs en geïnteresseerden bij elkaar komen om video met elkaar te delen.

Op dit moment zijn er een aantal video’s te bekijken welke side-by-side worden aangeboden. Dit wil zeggen dat er twee frames naast elkaar worden getoond. Op het moment dat er een 3D scherm en/of 3d-bril wordt gebruikt, worden de frames ‘over elkaar heen geschoven’ waardoor een 3D beeld ontstaat. De makers van het platform roepen adverteerders op reclame te maken middels 3D content.

We zien een toenemende trend in het adverteren en informeren middels 3D content. De voorbeelden die nu op de themapagina worden getoond bieden alvast een voorzichtige kijk op de mogelijkheden van 3D advertising.

Coachland

De welbekende sneakerwinkel Coach benaderde ons met de vraag of wij een platform konden creëren waarop Coach zichzelf eens op een andere manier kon laten zien. We zijn daarbij aan de slag gegaan met een community waarin de doelgroep van Coach met elkaar video’s konden delen. Deze video’s dienen ook één doel: de Coach Hero actie. Iedere week wordt het beste filmpje geselecteerd, waarbij de uiteindelijke winnaar een jaar lang het gezicht is van Coach en gratis sneakers wint.

Een dergelijke platform combineren met een klantenactie is een uitstekend voorbeeld van hoe klanten betrokken kunnen worden bij het product. De digitale themapagina is ook geïntegreerd in de bestaande Facebookpagina van Coach, waardoor het heel laagdrempelig is voor klanten van Coach om de video’s te uploaden, liken en te delen.

Op de homepage draait een livestream waarin Juvat Westendorp, danser van het programma So you think you can dance, zijn naam verbindt aan Coachland. Daarnaast zijn de verschillende video’s ook on demand opvraagbaar, zodat je ze op elk gewenst moment terug kan kijken. Er zijn diverse interviews waarin hij uitlegt wat zijn connectie is met het merk, alsmede zijn betrokkenheid bij de initiatieven met Cliniclowns. Op deze manier toont Coach ook zijn maatschappelijke betrokkenheid.

Ga naar Coachland op Facebook

Retail24

In samenwerking met Euroforum is in april 2012 het retailcongres tot stand gekomen. Dit congres richt zich op de belangrijkste retailers van Nederland en was zeer goed vertegenwoordigd met merken als Apple, C & A , Foot Locker en Bol.com. Newsbyte heeft in samenwerking met Kanaal24.tv een aantal video’s opgenomen met belangrijke retailers, welke terug te zien zijn op het digitale themakanaal retail24.tv. Bij Newsbyte hebben we een eigen studio waar we filmpjes op kunnen nemen van producten die op de themapagina getoond worden.

Dit digitale themakanaal is een goed voorbeeld van een gerichte community. Aanvullende functionaliteiten van de themapagina zijn het toevoegen van RSS-feeds, Twitteraccounts en andere relevante informatie. In de livestream komen meerdere retailers aan het woord, daarnaast is de optie uitzending gemist, waarmee eerdere uitzendingen kunnen worden teruggekeken.

Ga naar Retail24.TV

Beste Keus.nl

Het doel van een webpagina is dat er bezoekers naar de website worden getrokken. Het gebruik van video op websites, zorgt ervoor dat er heel veel data wordt toegevoegd. Deze data noemen we metadata. Zonder al te technisch te worden: dit houdt in dat de pagina eerder naar voren komt bij de zoekresultaten op Google. Dit is erg handig, want we merken een verschuiving van offline naar online shopping. Het aanbieden van producten in videovorm werkt conversie- en omzetverhogend, hetgeen natuurlijk het uiteindelijke doel is.

De consumentensite Beste Keus lift ook graag mee op de toekomst van webcommunicatie. Op de digitale themapagina van Beste Keus zijn een aantal producten te zien, die op dat moment in de schijnwerpers staan. Het is zelfs mogelijk om via de pagina direct te worden doorgelinkt naar de webshop!

De getoonde video’s variëren van productbeschrijvingen en reviews van gebruikers. Op deze manier krijgen voorheen geschreven reviews een hele andere dimensie. De potentiële klanten zien nu het product direct in gebruik, wat zorgt voor een beter beeld van het product.

De pagina kan volledig geïntegreerd worden in Facebook, zodat het voor klanten erg laagdrempelig is om video’s te uploaden. Voor Beste Keus is het makkelijk om op deze manier een groot publiek te bereiken. Één simpele like op Facebook bereikt namelijk ook weer alle contactpersonen van de desbetreffende klant. Dit sneeuwbaleffect zorgt voor een digitale mond-tot-mond reclame, wat op geen andere manier zich zo makkelijk verspreid.